schrijfsels&ontwerpjes

vrijdag 25 februari 2011

Het zwembad

---------
uit: de Hoogstraatse maand, maart 2011

Vorig jaar deelde schepen Tinne Rombouts mee dat het zwembad 760.000 euro per jaar ging kosten gedurende 20 tot 30 jaar, afhankelijk van de uiteindelijke kostprijs. We noteerden toen ook dat het zwembad in 2012 klaar ging zijn.
Op de vraag of het wel nog verantwoord is om een zwembad te bouwen nu we de enorme kostprijs kennen antwoord[sic] schepen Rombouts vandaag:
"Ik ben vooral verrast dat de vraagsteller de prijs kent, want we hebben pas vandaag van de twee laatste kandidaten hun dossier binnen gekregen [...] Vandaag maken we van beide dossiers een evaluatie, zowel inhoudelijk kwalitatief als het volledige financiƫle aspect: zwembad en buitenaanleg. [...] Ik denk dat het momenteel zeker te vroeg is om uitsluitsel te geven over het feit of het er definitief komt." Einde citaat.
---------

Een paar bedenkingen hierbij.
"ik ben vooral verrast dat de vraagsteller de prijs kent"
Mevrouw Rombouts, wij kennen die prijs, omdat U die prijs al een jaar geleden vermeld heeft. Heeft u toen voor uw beurt gesproken, heeft u toen gelogen? Waarom bevestigt of ontkent u die prijs niet? Is het (zoals zo vaak in Hoogstraten) duurder uitgevallen dan gedacht, en probeert u daarom het cijfer van vorig jaar te verzwijgen, doen alsof het nooit gevallen is? Ik denk dat ik niet ver naast de waarheid zal zitten.

Laten we even rekenen. 20 of 30 jaar lang 760.000 euro (waarschijnlijk meer) is maximaal 22 miljoen 800.000 euro, hallo?

Als we die uitgave 1 jaar niet doen, kunnen we voor een stuk of 4 jeugdverenigingen fonkelnieuwe lokalen wegzetten (vergeleken met de kostprijs van de lokalen van KSJ Minderhout).

Kunnen we niet beter hier onze aandacht op richten in plaats van op een paar prestigeprojecten, waarvan u nog niet zeker "of het er wel komt"?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten